Антицелулитен масаж, лимфодренажна процедура с професионален дренажен масаж

Преди всичко трябва да осмислите факта, че антицелулитният масаж служи за профилактика и отстраняване на целулита, а не на излишните натрупани килограми.

После регулирайте храненето си. Ако излишните килограми са над 5, първо трябва да нормализирате телесното си тегло и чак после да се заемете с целулита.  Ако целулитът е в начален стадий на развитие (първи или втори стадий), ще можете да се отървете от него за един курс антицелулитни масажи. Ако обаче се е развил до 3-4 стадий, искат се комплексни мерки за борба с него – добавете към масажите специални физически упражнения и определен режим на хранене. Стандартният курс антицелулитни масажи включва 10-12 процедури с интервали по 1-2 дни между тях. Някои хора се заблуждават, че ако масажът се прави по-често – например два пъти на ден – целулитът ще изчезне по-бързо. Но това не е така. Масажът стимулира процеси, които помагат на организма да изчисти целулита. За протичането на тези процеси обаче се иска време. Затова прекъсванията от 1-2 дни са задължителни. . Ако след пълен курс антицелулитни масажи (10-12 процедури) не сте задоволени от резултата, направете прекъсване от 2-3 седмици и ако имате желание и възможност, започнете нов курс.За усилване на ефекта от мануалната антицелулитна терапия се добавя и процедура с професионален дренажен масажор.Вибрациите  на определена честота навлизат в дълбочина и разбиват целулитните клетки  , като не им позволяват да се свързват отново и да образуват целулитни депа.
След провеждането на антицелулитен масаж не трябва да възникват синини. Синината е кръвоизлив в тъканите, при който се разрушават най-малките капиляри. Това забавя много скоростта на премахване на целулита. Ако след масажа получавате трайни синини, необходимо е да прекъснете процедурата до възстановяване на нормалното кръвообращение в тъканите.Задължително е да пиете повече вода 2-3 литра на ден , да забравите за шоколада и ядките , те са основните причинители на целулита.